Er zit ook grijs tussen zwart en wit!

 

Nuttige tips

Heb jij dat ook?

+


+


+

Positieve dingen afdoen als onbelangrijk; je weigert je eigen prestaties te erkennen en je bent overdreven kritisch tegenover jezelf.

Je overdrijft het belang van relatief onbelangrijke zaken, je maakt een aspect groter en belangrijker (zoals je eigen fouten).

Je maakt van een gevoel een feit.


Lees hier verder >

Ik coach uit eigen ervaring

Ik kan vanuit eigen ervaring  over de vele hobbels, hersenspinsels hindernissen meepraten.

Mijn naam is Annelies Geerkens. Sinds 1998 heb ik als supervisor/coach en trainer veel mensen ontmoet die op een of andere manier de kracht van het perfectionisme even verloren waren en hinder ondervonden van teveel van het goede, de strenge eisen die ze aan zich zelf stelden.

Lees hier verder >

 1.     De mythe van perfectionisme
  Door Bert van Dijk, Anna van Dijk & Rick Carson
  (ISBN: 978 90 5871 270 7)

  Beschrijft zowel de voor- als nadelen van perfectionisme. Voor situaties waarin perfectionisme problematische vormen aanneemt, introduceren de auteurs de methode van de Gremlin. Deze metafoor helpt je om het kleine monstertje te lijf te gaan dat je belet te zijn zoals je bent: misschien niet perfect, maar zeker goed genoeg. Een echte aanrader, roept op een prettige, makkelijk leesbare manier veel herkenning op. Voor meer informatie
  www.bertvandijk.eu


 2.     Gelukkig, niet perfect
  Door Alice D. Domar & Alice Lesch (ISBN: 978 90 5877 757 7)

  Bevat een test “Hoe perfectionistisch ben jij? Waarin je helder kunt krijgen op welke terreinen je het meeste last kunt hebben van je perfectionisme; je lichaam, je huis, je werk, relaties, kinderen of gebied van beslissingen. 3.     De kunst om niet perfect te zijn
  Door Ulrike Zollner (ISBN: 978 90 259 58053)

  Ze beschrijft verschillende typen perfectionisten, en de stelregels waarmee zij de wereld tegemoet treden. Zoals o.a.: de piekeraars, de rampdenkers, de moraal- en fatsoenridders, de zoekers naar orde, regelmaat en systematiek, de hypochonders, de reinheidsmaniakken, de controleurs en bemoeiallen, de ritueelverslaafden etc.

 4.     Minder perfect, meer effect
  Door Simone Janson (ISBN: 978 90 430 1956 9)

  Deze anti-perfectionisme gids laat zien hoe je werk te organiseren en je tijd nuttig in te delen. Helpt je prioriteiten te stellen en geeft adviezen in hoe een probleem gewoon eens aan te pakken. 5.     Goed is beter dan perfect
  Door Doris Martin (ISBN: 90 259 5511 8)

  Bevat een eigen leerprogramma. Simpele oefeningen en handige tips helpen om innerlijke drijfveren te herkennen, opnieuw prioriteiten te stellen, te hoge verwachtingen bij te stellen en een ontspannen levensstijl te ontwikkelen.